Det skal du bruge:
250 g marcipan
250 g sukker
250 g blødt smør
3 store æg
65 g mel (mandelmel, Schar mix C, Nutri free universal mel, Doves universal mel, Semper fin, mv.)
100 g mørk chokolade 70%
1 brev pulverkagecreme + 1 l mælk
Kornene af 1 vaniljestang eller 1-1,5 tsk. vaniljepulver
2-2,5 dl piskefløde
Sådan gør du:
- Sukker og marcipan æltes rigtig godt sammen.
- Det bløde smør æltes derefter i lidt efter lidt
- Pisk æggene i et ad gangen
- Vend mel i dejen
- Smør en tærteform, gerne med løs bund. Sprayfedt eller smør. Vælg form efter hvor stor en bund du vil have. Jeg bruger en 28 cm springform.
- Kagen bages ved 175 grader i ca. 30-35 min til kagen føles let fast og er lysebrun. Tjek konsistensen før du tager den ud.
- Lad kagen køle helt af, før du tager du ud af formen. Ja den er blød når den tages ud af ovnen.
- Smelt chokoladen og fordel den på kagen. Lad det størkne.
- Lav 1 brev kagecreme som det står på pakken. Tilsæt vaniljekorn/-pulver og pisk.
- Pisk fløden til skum og vend forsigtigt fløden i den kolde creme
- Fordel cremen på den afkølet kage. Smør på eller brug en sprøjtepose.
- Top med jordbær eller andre bær.