Ovnbagt torsk med nye kartofler og spidskål salat. Med lidt inspiration fra Antiinflamatorisk kost
Det skal du bruge:
- 500 g Torskefileter
- 500 g Nye kartofler
- 1/2 spidskål
- 10 jordbær
- 4 asparges
- 100 g mandler
- Citron
- Salvie
- Smør
- Æblecidereddike
- Olivenolie
- Evt. Hasselnøddeolie
Sådan gør du
- Læg torsk i bagepapir i et fad.
- Riv 1/4 citron og smør på fisken.
- Læg salvie og smør klatter på fisken. Krydder med salt og peber.
- Tilberedes i ovnen ved 200* i 30 min.
- Kog kartoflerne i 12 minutter.
- Halvere spidskål. Skær i tynde stykker. Drys lidt salt og sukker over. Kram kålen godt.
- Asparges skæres i grove stykker og hæld kogende vand over dem. Lad dem står i 5 minutter og hæld vandet fra. Lad dem køle af.
- Skær jordbær i kvarte stykker.
- Hæld 1 spsk. Olivenolie i en skål.
- Tilsæt 1 tsk. Æblecider eddike
- Tilsæt 1 tsk. Hasselnøddeolie (kan undlades)
- Tilsæt lidt salt og peber.
- Rør godt
- Hældes over spidskålen og rør godt
- Rist mandlerne. Lad dem køle af. Hak dem og drys over salaten inden servering
- Tilsæt asparges og jordbær til spidskålen og bland salaten.
Velbekomme
