Ovnbagt torsk med nye kartofler og spidskål salat. Med lidt inspiration fra Antiinflamatorisk kost

Det skal du bruge:

  • 500 g Torskefileter
  • 500 g Nye kartofler
  • 1/2 spidskål
  • 10 jordbær
  • 4 asparges
  • 100 g mandler
  • Citron
  • Salvie
  • Smør
  • Æblecidereddike
  • Olivenolie
  • Evt. Hasselnøddeolie

Sådan gør du

  • Læg torsk i bagepapir i et fad.
  • Riv 1/4 citron og smør på fisken.
  • Læg salvie og smør klatter på fisken. Krydder med salt og peber.
  • Tilberedes i ovnen ved 200* i 30 min.
  • Kog kartoflerne i 12 minutter.
  • Halvere spidskål. Skær i tynde stykker. Drys lidt salt og sukker over. Kram kålen godt.
  • Asparges skæres i grove stykker og hæld kogende vand over dem. Lad dem står i 5 minutter og hæld vandet fra. Lad dem køle af.
  • Skær jordbær i kvarte stykker.
  • Hæld 1 spsk. Olivenolie i en skål.
  • Tilsæt 1 tsk. Æblecider eddike
  • Tilsæt 1 tsk. Hasselnøddeolie (kan undlades)
  • Tilsæt lidt salt og peber.
  • Rør godt
  • Hældes over spidskålen og rør godt
  • Rist mandlerne. Lad dem køle af. Hak dem og drys over salaten inden servering
  • Tilsæt asparges og jordbær til spidskålen og bland salaten.

Velbekomme

Ovnbagt torsk med nye kartofler og spidskålssalat